xinwen

Lajme

Përpunimi i mineralit të mineralit të hekurit me bluarje në këmbë apo bluarje me top?

Mulliri vertikal i veshjes së mineralit të hekurit është një pajisje për të zëvendësuar mullirin e topit në procesin magnetik të thatë të mullirit të mineralit të hekurit, shfaqja e tij sjell shpresë për përmirësimin e indeksit të procesit të veshjes së xeheve.Aktualisht, procesi i përftimit të mineralit të hekurit zakonisht adopton procesin e lagësht, i cili ka një histori të gjatë dhe teknologji të pjekur, por konsumi i ujit është i madh, procesi është relativisht kompleks dhe kostoja e infrastrukturës është e lartë.Për zonat me thatësirë ​​dhe mungesë uji, kjo metodë do të rrisë shumë koston e përpunimit të mineraleve.Shfaqja e procesit të ndarjes së thatë magnetike të bluarjes së thatë e ka zgjidhur shumë mirë këtë problem.Përdorimi i këtij procesi mund të shkurtojë procesin e përftimit, të zvogëlojë konsumin e ujit në proces dhe madje i gjithë procesi i përftimit miraton procesin e thatë.Guilin Hongcheng është prodhuesi i mullirit të mineralit të hekurit, sot nga Guilin Hongcheng Xiaobian për të prezantuar aplikimin e mullirit të mineralit të hekurit në procesin magnetik të thatë të bluarjes së thatë të mineralit të hekurit.

1. Avantazhet e mullirit vertikal të veshjes së mineralit të hekurit:

Procesi i bluarjes dhe klasifikimit të përpunimit të mineralit të hekurit në Kinë zakonisht miraton procesin e lagësht.Pajisjet e bluarjes që përdoren zakonisht në koncentratorët e lagësht janë mulliri me top, mulli me shufër, mulliri i bluarjes, etj., dhe pajisjet e ndarjes janë zakonisht makineri gradimi spirale, hidrocikloni, sitë e imët, etj. Përdorimi i kombinuar i këtyre pajisjeve mund të përmirësojë efikasitetin e hekurit klasifikimi i kokrrave të imta të xeheve dhe reduktimi i konsumit të ujit në proces.Prandaj, me premisën e sigurimit të fizibilitetit të procesit, thjeshtimit të procesit, pakësimit të numrit të pajisjeve dhe zvogëlimit të sipërfaqes së uzinës është kthyer në një problem urgjent për t'u zgjidhur në koncentratorin e mineralit të hekurit.Procesi i thatë magnetik i bluarjes së thatë të mineralit të hekurit për bluarje të imët të thatë, leximi i imët bluarje mund të garantojë - 200 mbi 80%, ekuivalent me procesin e zakonshëm të mullirit me top dhe makinerive të klasifikimit të vidave ose mullirit me top dhe procesit të mbyllur të bluarjes me ciklon, në Në të njëjtën kohë, mineral hekuri salcë mulli kapaciteti i përpunimit është shumë më i lartë se mulli topin, konsumi i ulët i energjisë, nuk ka ujë në procesin e bluarjes, prandaj, procesi në krahasim me procesin origjinal, ka shumë të avancuara.Në të njëjtën kohë, ky proces është një proces i thatë, për zonat me mungesë uji të thatë, mund të zgjidhë fare mirë problemin e vështirësive të ujit, të ulë koston e veshjes dhe konsumin e burimeve ujore.

2. Karakteristikat e procesit magnetik të thatë të bluarjes së thatë të mineralit të hekurit:

Mulliri i veshjes së mineralit të hekurit integron klasifikimin e bluarjes, i cili mund të zëvendësojë pajisjet bluarëse dhe pajisjet e klasifikimit në të njëjtën kohë, gjë që mund të zgjidhë mirë problemin e thjeshtimit të procesit dhe paraqitjes së pajisjeve.Pas një ose dy fazave të grimcimit, xeherori mund të klasifikojë grimcat me parimin e vetë mullirit, mineralet mund të ndahen me skanim, i cili është i dobishëm për të reduktuar apo edhe për të parandaluar fenomenin e bluarjes së tepërt.Zbatimi i mullirit vertikal të veshjes së mineralit të hekurit në mullirin e thatë të mineralit të hekurit ka karakteristikat e mëposhtme:

(1) Procesi i bluarjes së thatë të mullirit të mineralit të hekurit nuk konsumon ujë, dhe produktet pas bluarjes mund të hyjnë në procesin e ndarjes magnetike të drejtpërdrejtë të thatë ose të lagësht;

(2) Procesi konvencional i bluarjes dhe klasifikimit të madhësisë së grimcave realizohet në pajisjet e mullirit vertikal të përpunimit të mineralit të hekurit, i cili në mënyrë efektive shkurton procesin, thjeshton procesin dhe zvogëlon numrin e pajisjeve dhe kostos së blerjes së pajisjeve;

(3) Bazuar në parimin e punës së mullirit të mineralit të hekurit, produktet e bluarjes në këtë pajisje klasifikohen sipas peshës.Prandaj, diapazoni i madhësisë së grimcave të produktit ndikohet shumë nga dendësia e mineraleve të ndryshme në xeheror, sa më i madh të jetë diferenca e densitetit, sa më i gjerë të jetë diapazoni i madhësisë së grimcave, aq më shumë është i dobishëm për operacionin pasues të shqyrtimit;

(4) Procesi i bluarjes vertikale të bluarjes vertikale të mineralit të hekurit, mund të realizojë ndryshimin e bluarjes, domethënë në të njëjtat kushte dhe kohë bluarjeje, minerali me bluarje të ulët se minerali, madhësia e imët bluarëse e lartë, sipas këtij parimi, sipas mineralit të hekurit dhe ndryshimi i bluarjes së mineraleve gangue, në mënyrë ideale, sipas klasifikimit të madhësisë së llojit të mineralit, i cili ofron lehtësi për operacionin e mëpasshëm të renditjes;

(5) Mulliri vertikal i veshjes së mineralit të hekurit ka konsum të ulët të energjisë dhe efikasitet të lartë.

3. Rasti i aplikimit të mullirit vertikal të veshjes së mineralit të hekurit:

Kohët e fundit, një tjetër mulli 1.3 metra i vogël salcë mineral hekuri hongcheng në faqen e klientëve të Sichuan filloi zyrtarisht punën.Të dhënat e mëposhtme janë detajet e rastit të projektit: modeli i pajisjes: HLM1300 Mulli vertikal për veshjen e mineralit të hekurit;materiale përpunuese: mineral hekuri;pastërtia e produktit të përfunduar: 325 rrjetë D95;kapaciteti i prodhimit: 12-13 ton / orë.

Procesi magnetik i thatë i bluarjes së mineralit të hekurit është zhvilluar me shpejtësi vitet e fundit.Me shterjen e vazhdueshme të burimeve dhe kërkesën në rritje, zhvillimi dhe përdorimi i xehes me cilësi të ulët është gjithnjë e më i rëndësishëm, veçanërisht në burimet e pasura të mineralit të hekurit, por me mungesë serioze uji në perëndim, procesi magnetik i thatë i bluarjes së mineralit të hekurit është bërë. një zgjedhje ideale.Nëse keni gjithashtu nevoja për prokurimin e mullirit vertikal të përpunimit të mineralit të hekurit, mirëpresim të na telefononi për të mësuar më shumë detaje të pajisjeve.email: mkt@hcmilling.com


Koha e postimit: Mar-20-2024