Решение

Решение

Вовед во FGD гипс

ФГД Гипс

FGD гипсот се почитува бидејќи е вообичаено средство за десулфуризација.Гипсот е комплексен производ гипс добиен преку сулфур диоксид на јаглен или нафтено претпријатие во процес на издувни гасови, покажувајќи бела боја (деловите се жолти), неговиот радиоактивен е многу помал од природниот руд гипс, не само со сите перформанси повисоки од природниот гипс, но и индексот е исто така повисок;

Примена на FGD гипс

Прашокот за десулфурирање на гипсот и прашокот од гипс имаат големи разлики во однос на физичката компонента, прашокот за десулфурирање на гипс содржи силициум диоксид, натриум оксид, натриум карбонат, калциум сулфит, варовник, калциум хлорид, магнезиум хлорид и други елементи што ја прави стапката на примена е релативно висока. десулфуриран гипс во прав преработен одHLMX ултрафина вертикална мелницаможе да се користи во многу области како што се градежништвото, градежните материјали, индустриските калапи и уметнички модели, хемиската индустрија, земјоделството, преработката на храна, медицинската козметологија итн., со обновливи извори на енергија, мала големина на честички, состав и стабилност, мала содржина на штетни нечистотии , висока чистота и други карактеристики.

Земјоделска област:

1. Подобрете ја глинената или песочната почва во плодна почва, за да ја подобрите нејзината структура и карактеристиките на одводнување;

2. Добар извор на калциум и сулфур за кикиритки, грав, компири и памук, во процесот на тренирање на овошни дрвја засадени е погоден за добар извор на калциум;

3. За прилагодување на PH вредноста на почвата и зголемување на капацитетот за размена на катјони што има важни примени;

4. Да може да обезбеди корисни елементи во трагови;

5. Може да го подобри производството на јазли;промовирање на конверзија на азотни соединенија;

6. Важна мерка за одржување на културите без болести.

Анализа на модели на мелници за мелење

https://www.hongchengmill.com/hlmx-superfine-vertical-grinding-mill-product/

За претпријатија за мелење гипс, HLM вертикалнавертикална мелница за гипсе напредна опрема за мелење со карактеристики на висока ефикасност на мелење, мала потрошувачка на електрична енергија, голема големина на доводот, лесна за прилагодување на финоста на производот, процесната опрема е едноставна, мал отпечаток, низок шум, ниска прашина, лесно одржување, ниски оперативни трошоци, помала потрошувачка од материјали отпорни на абење.

Процесен тек на FGD гипс прашкаст

ФГД гипспрограма за избор на модел на машина за правење прав

Вертикалновалјакмелница:

Опремата од големи размери и високото производство можат да одговорат на големото производство.Вертикалната мелница има висока стабилност.Недостатоци:високи инвестициски трошоци за опрема.

 Фаза I:Cбрзање на суровини

ГолемиотФГД гипсМатеријалот се дроби од дробилката до финоста на напојувањето (15mm-50mm) што може да влезе во мелницата.

ФазаII: Gјажење

ЗдробениотФГД гипсмалите материјали се испраќаат до бункерот за складирање со лифтот, а потоа се испраќаат во комората за мелење на мелницата рамномерно и квантитативно од фидерот за мелење.

Фаза III:Класифицирајинг

Мелените материјали се оценети според системот за класифицирање, а неквалификуваниот прав се рангира од класификаторот и се враќа во главната машина за повторно мелење.

ФазаV: Cколекција на готови производи

Прашокот кој одговара на финоста тече низ цевководот со гасот и влегува во колекторот за прав за одвојување и собирање.Собраниот готов прашок се испраќа до силосот на готовиот производ преку уредот за транспорт преку отворот за испуштање, а потоа се пакува со цистерната за прашок или автоматскиот пакувач.

https://www.hongchengmill.com/hlmx-superfine-vertical-grinding-mill-product/

Примери за примена на FGD обработка на гипс во прав

Модел и број на оваа опрема: суперфина вертикална мелница HLMX

Суровина за преработка: FGD гипс

Финост на готовиот производ: 325~ 2500mesh

Капацитет: 4~40 T / h

Мелница HLMX

Време на објавување: Октомври-22-2021 година