шанпин

Нашите производи

Работно коло за класификатор

Работното коло на класификаторот се состои од млазно работно коло, спојлер, помошно работно коло, цевка за напојување, внатрешен цилиндар, сечило, конус, надворешен цилиндар, приклучок за празнење итн. Ние сме специјализирани за производство на мелници со висок квалитет.Нашето работно коло за класификатор е издржливо и може да се користи за подолго време на сервисирање.Целосно го оптимизиравме дизајнот на работното коло на класификаторот, што значително ја подобрува ефикасноста на мелење.Под дејство на работното коло на класификаторот, материјалите што не ги исполнуваат барањата за финост паѓаат во комората за мелење за повторно мелење, а брзината на работното коло може да се прилагоди за да се добијат различни големини на честички.Може да се комбинира со различни мелници за да формира комбинирана работа со затворено или отворено коло.Излезот е голем, потрошувачката на енергија е мала, а ефикасноста на класификацијата е висока.Кога ќе се истроши работното коло на класификаторот, тоа ќе резултира со финост на мелење да стане погруб.Дополнително, ако е сериозно истрошено, тоа ќе влијае на работниот век на работното коло на класификаторот, затоа проверете го работното коло на време и заменете го истрошеното на време.

Би сакале да ви го препорачаме оптималниот модел на мелење за да се осигураме дека ќе ги добиете посакуваните резултати за мелење.Ве молиме кажете ни ги следниве прашања:

1.Вашата суровина?

2.Потребна финост (мрежа/μm)?

3.Потребен капацитет (t/h)?

Структура и принцип

Протокот на воздух ги носи прашокот во шуплината за сортирање и се одделени со шофершајбната, ситните честички се одделени во областа за сортирање со силната центрифугална сила генерирана од ротацијата со голема брзина и центрипеталната сила генерирана од задниот дел на сортерот.Ситните честички се испуштаат од пристаништето за фино празнење поради центрифугалната сила, крупните честички се испуштаат од отворот за празнење на крупните честички поради големата центрифугална сила.Заштита од абење на челик, применлива за цврстина на Мохс помала од 7 и високо абразивни, нечистотии со висока цврстина на меки материјали, како што се мермер, калцит, кварцен варовник, илменит, апатит и така натаму.Корисниците докажаа дека оваа машина има одлични перформанси, висока техничка содржина, мехатроника, висока ефикасност и заштеда на енергија и извонредни економски придобивки.