шанпин

Нашите производи

ПЕ минерални дробилката

Минералната дробилка од ЈП серија Jaw се применува во металургијата, рударството, градежништвото и железничките одделенија.Оваа мелница со валјак се користи за примарно и средно дробење на разни руди или карпи со јакост на притисок под 250 MPa.Оваа рударска дробилка има голем сооднос на дробење, дури и конечна големина на честички, мала потрошувачка на енергија., компактен распоред, сигурни перформанси, леснотија на одржување, ниски оперативни трошоци.Ако ви треба дробилката за мелење Рејмонд или мелница за мелење, ве молиме контактирајте не за детали.

Би сакале да ви го препорачаме оптималниот модел на мелење за да се осигураме дека ќе ги добиете посакуваните резултати за мелење.Ве молиме кажете ни ги следниве прашања:

1.Вашата суровина?

2.Потребна финост (мрежа/μm)?

3.Потребен капацитет (t/h)?

 

Технички принцип

Работниот режим на дробилката на вилицата произведена од HongCheng припаѓа на типот на заоблено истиснување.Моторот ги придвижува ременот и макарата, а подвижната вилица се движи нагоре и надолу низ ексцентричното вратило, кога се крева вилицата што се движи, аголот помеѓу преклопната плоча и вилицата што се движи се зголемува, така што плочката на вилицата што се движи до фиксната плоча на вилицата, во меѓувреме, материјалите се дробат или се делат.Кога вилицата што се движи се спушта, аголот помеѓу преклопната плоча и вилицата што се движи се намалува, подвижната вилица ја напушта фиксираната вилица под дејство на влечната шипка и пружината.Во тоа време, смачканите материјали се испуштаат од долниот излез на комората за дробење.Со континуираната ротација на моторот, вилицата за дробење прави периодично движење за да ги дроби и испушта материјалите за масовно производство.

 

Дробилката со вилица од серијата PE ги има следниве карактеристики:

За заштеда на енергија

Оптимизираното дробење со длабока шуплина може многу да ја зголеми ефикасноста на хранење и дробење, добра заштеда на енергија.

 

компактна структура и леснотија на одржување

Целокупната структура на опремата е едноставна и компактна, висок капацитет на дробење, леснотија на работа и одржување, ниски оперативни трошоци.

 

Висока стабилност и низок шум

Опремата има посилна носивост и поголема стабилност, низок шум и може да биде опремена со опрема за отстранување прашина, а градежната средина целосно ги исполнува барањата за заштита на животната средина.

 

Долг работен век

Користејќи ја најновата технологија, дигитално анализирајќи ја работата на секоја компонента, внатрешната структура е извонредна, а работниот век на опремата е значително продолжен.