xinwen

Вести

Мелница за мелење шкрилци со дневно производство од илјадници тони|Вертикална мелница за валјак од шкрилци

Мелницата со вертикални валчести шкрилци е главната производствена опрема за длабока обработка во рудната индустрија, која може да ја задоволи растечката побарувачка на пазарот и да меле руди со различна финост.Дали шкрилците може да се прашат како основен материјал на новите лесни градежни материјали?Колку чини мелницата со вертикални валчести шкрилци?

Мелница за мелење шкрилци HC1900

Прашкаст шкрилци

Шкрилците се еден вид седиментна карпа со сложен состав, но сите имаат тенок лист или тенки ламеларни споеви.Тоа е главно карпа формирана со таложење на глина преку притисок и температура, но се меша со кварц, остатоци од фелдспат и други хемикалии.Постојат многу видови шкрилци, вклучувајќи варовнички шкрилци, железни шкрилци, силициум шкрилци, јаглеродни шкрилци, црни шкрилци, нафтени шкрилци итн., од кои железните шкрилци може да станат железна руда.Нафтата мајка шкрилци може да се користи за екстракција на нафта, а црниот шкрилци може да се користи како индикаторски слој на нафта.

Општо земено, мелницата за вертикални валчести шкрилци се користи за мелење шкрилци во 200 mesh - 500 mesh, а големината на честичките на готовите производи е униформа, што може да се користи во градежништвото, автопатот, хемиската индустрија, цементот и другите индустрии.

Конфигурација и проток на процес на мелница за вертикални валјаци од шкрилци што произведува илјадници тони

Принцип на работа: вертикалната мелница за валјак од шкрилци го придвижува редукторот да го придвижи дискот за мелење да се ротира.Материјалите што треба да се мелеат се испраќаат до центарот на ротирачкиот диск за мелење преку опремата за напојување на бравата за воздух.Под дејство на центрифугална сила, материјалот се движи околу плочата за мелење и влегува во масата со ролери за брусење.Под притисок на валјакот за мелење, материјалот се дроби со истиснување, мелење и стрижење.

Структурата на целата машина интегрира дробење, сушење, мелење, оценување и транспорт, со висока ефикасност на мелење и производствен капацитет на час од 5-200 тони.

Предности на вертикална мелница од шкрилци:

1. Вертикалната мелница за шкрилци произведена од HCMilling (Guilin Hongcheng) е ефикасна и заштедува енергија, со мала потрошувачка на енергија.Во споредба со топчестата мелница, потрошувачката на енергија е 40% - 50% помала, а може да се користи електрична енергија од ниска долина.

2.Шкрилци вертикална мелница има висока сигурност.Корисниот модел користи уред за ограничување на валјакот за мелење за да се избегнат насилните вибрации предизвикани од кршење на материјалот за време на работното време на мелницата.

3. Квалитетот на производот на вертикалната мелница од шкрилци е стабилен, материјалот останува во мелницата кратко време, лесно е да се открие дистрибуцијата на големината на честичките и составот на производот, а квалитетот на производот е стабилен;

4. Вертикалната мелница од шкрилци ги има предностите на практичното одржување и ниските трошоци за работа.Нема потреба да се дистрибуира крпа на плочата за мелење пред да се вклучи, а мелницата може да се стартува без оптоварување, избегнувајќи ја маката при стартување;

5. Системот има малку опрема, компактен распоред на структурата и мала површина на подот, што е само 50% од онаа на топчестата мелница.Може да се организира на отворено со ниски трошоци за изградба, што директно ги намалува инвестициските трошоци на претпријатијата;

За побарувачката за дневното производство на илјадници тони мелење шкрилци, според нормалната дневна работа од 8 часа, 125 тони на час и 10-12 часа дневно, околу 84-100 тони.Општо земено, доволна е една вертикална мелница за шкрилци.

Процес на мелење шкрилци: Вибрирачки фидер + дробилка за вилица + вертикална мелница за шкрилци

Цена на вертикална мелница од шкрилци со дневно производство од илјадници тони

Поради различните шеми за обработка, кога клиентите купуваат мелница за вертикална валјак од шкрилци за преработка на шкрилци, тие треба да ја видат примената на специфична опрема, модели и други додатоци, да прилагодат различни шеми и производна линија посоодветна на фактичката состојба на корисниците, што резултира со нерамномерни ценовни параметри на пазарот.HCMilling (Guilin Hongcheng) се фокусираше на производство и истражување на опрема за прав веќе 30 години и континуирано го подобрува сопственото производство и процесот на создавање.


Време на објавување: 29-11-2021 година