xinwen

Вести

Како да се справите со отпадот од фабриката за титаниум диоксид?

 Како да се справите со отпадот од фабриката за титаниум диоксид (1)

Неодамна, многу компании за производство на титаниум диоксид спомнаа во резимето на индустријата за првата половина од годината дека нето добивката се зголеми за повеќе од 1.000%, а цените на титаниум диоксид продолжија да растат.Многу луѓе почнаа да се јавуваат во Гуилин Хонгченг за да прашаат како да се справат со отпадните материјали од фабриката за титаниум диоксид.Гуилин ХонгченгОпрема за третман на отпад со титаниум диоксидФабриката ќе ги сподели со вас методите за третман на отпад од фабриката за титаниум диоксид подолу!

Пазарна индустрија на титаниум диоксид

1. Кои се отпадните материјали од фабриката за титаниум диоксид?

Отпадот од фабриката за титаниум диоксид главно содржи три состојби: цврста, гасна и течна.Овој пат главно ќе зборувам за цврстиот отпад во отпадот од фабриката за титаниум диоксид.Отпадот од фабриката за титаниум диоксид содржи хемиски компоненти како што се калциум, железо и сулфур, а главен нуспроизвод е гипсот.Доколку отпадните материјали од фабриката за титаниум диоксид се директно натрупани или депонирани, тоа ќе предизвика одреден степен на штета на животната средина и ќе ги загрози животните, растенијата и луѓето.

2. Како да се справиме со отпадот што го создава фабриката за титаниум диоксид?

Како да се справите со отпадот од фабриката за титаниум диоксид (2)

Постојат три главни начини за обработка на отпадот од постројките за титаниум диоксид:

(1) Отпадниот материјал од фабриката за титаниум диоксид содржи титаниум диоксид сува основа ≤ 40%, и може да се третира со флотација, а потоа да се внесе во станицата за третман на отпадни води за третман.

(2) Содржината на сува основа на отпадниот материјал во фабриката за титаниум диоксид е помала или еднаква на 50% и поголема од 40%.Може независно да се ацидолизира, да се меле и понатаму да се обработува за да се добијат производи од пониска класа.

(3) Сувата основа на отпадот од постројката за титаниум диоксид е поголема од 50%.Минералниот прав може да се додаде и повторно да се меле за да се добие бел гипс за производство на цемент.Жолтиот гипс може да се произведува и по сушењето и делумно да се користи како помошен материјал за проекти за правење тули и производство на цемент.дел.

(4) Отпадните материјали од фабриката за титаниум диоксид се обработуваат преку селекција, примарно дробење, мелење и други процеси за производство на тенкоѕидни тули со значително подобрена цврстина и стабилност.Тие се со мала тежина, висока јачина, висока безбедност и имаат добри ефекти на звучна и топлинска изолација.

3. Која опрема се користи за третман на отпад во постројки за титаниум диоксид?

The waste from the titanium dioxide factory is a type of solid waste. Guilin Hongcheng vertical mill has been used to treat solid waste for nearly 20 years. Guilin Hongcheng vertical mill equipment is a machine that integrates crushing, drying, grinding, It is an advanced grinding equipment with high efficiency and energy saving that integrates grading and conveying. The dried waste material from the titanium dioxide factory can be dry ground to 80-2500 mesh for application in downstream industries. Guilin Hongcheng has been a mining equipment R&D and manufacturer for 30 years. The company mainly sells Raymond mills, vertical mills, ultra-fine vertical mills, ring roller mills and other ore grinding equipment. Over the past 30 years, it has always adhered to its original intention. , serve every customer with integrity. To inquire about the waste treatment process of the titanium dioxide factory and the quotation of the grinding mill, please contact us. Mail:hcmkt@hcmilling.com


Време на објавување: Сеп-22-2023 година