xinwen

Вести

Примена на производствена линија за вертикална мелница Воластонит

Воластонитот е метасиликатен минерал кој содржи калциум со иглички и фиброзни кристални форми.Тој е нетоксичен, отпорен на хемиска корозија, има добра термичка стабилност, има апсорпција на масло, ниска електрична спроводливост, добра изолација и механички својства.Со одлични перформанси и електрични својства, широко се користи во керамика, пластика, гума, бои, премази, пигменти, смоли, огноотпорни материјали, градежни материјали, производство на хартија, механичка обработка и други полиња.Линијата за производство на вертикална мелница „Воластонит“ е опрема што се користи за обработка на воластонит во прав и може да произведе прав од воластонит од 80-2500 мрежи.Како производител на линија за производство на вертикална мелница за воластонит, денес HCM Guilin Hongcheng Machinery ќе ви ја претстави примената на линијата за производство на вертикална мелница воластонит.

Постојат повеќе од 20 земји со изобилни резерви на минерални ресурси на воластонит ширум светот, главно дистрибуирани во азиските региони како Кина и Индија, американските региони како Мексико и САД и европските региони како Финска и Шпанија.Резервите на минералните суровини на Воластонит се најзастапени во Азија.Кинеските резерви се на прво место во светот.Докажаните рудни ресурси на земјата надминуваат 240 милиони тони, главно дистрибуирани во Џиангкси, Џилин, Јунан, Лиаонинг и други провинции, а условите за развој се добри.Можно е ископување со отворен коп.

Кина е главен производител на воластонит, со годишно производство кое се движи од 550.000 до 650.000 тони, а годишниот извоз сочинува околу 70% од глобалниот вкупен вкупен износ. Главните претпријатија за производство на воластонит вклучуваат Xinyu Nanfang Wollastonite Co., Ltd. ., Ltd., Xinyu Juyuan Wollastonite Co., Ltd., Xinyu Wuhuan Wollastonite Co., Ltd., Jiangxi Huajitai Mineral Fiber Technology Co., Ltd., Huangshi Haina New Material Technology Co., Ltd., итн. Воластонитот може да биде широко користен во производството на хартија, пластика, гума, боја, премази, металургија, керамика, градежни материјали и други индустрии.Меѓу нив, побарувачката во областа на производството на хартија изнесува 40%.На кинескиот пазар, керамиката, металургијата, боите и облогите, пластиката и гумата, производството на хартија, градежни материјали и други области имаат голема побарувачка за воластонит.Меѓу нив најголема побарувачка има пазарот на керамика, кој изнесува 50%.

 

Бидејќи нашата земја е богата со воластонитни ресурси и раниот надзор не беше строг, има голем број домашни компании за производство на воластонит, а тоа се главно мали и средни претпријатија со заостанати методи на ископување и селекција и мала прецизност на обработката.Квалитетот на производот е генерално низок.Затоа, извозната единечна цена на воластонитот е ниска, а профитабилноста на претпријатијата е ограничена, што резултира со губење на ресурсите на воластонитот. Заостанатите компании за производство на воластонит постепено се повлекуваа, пазарниот удел на водечките компании продолжи да се зголемува, а целокупната профитабилност на индустријата продолжи да се зголемува.По континуираните прилагодувања, стандардизацијата, обемот и здравиот развој на индустријата за воластонит во мојата земја станаа тренд, при што типовите на производи се зголемуваат и додадената вредност се зголемува.Сепак, во споредба со странските компании, сè уште има недостатоци во производството на производи од воластонит со висока додадена вредност, како што е ултрафиниот правhttps://www.hc-mill.com/products/и модифициран прав, како и во иновациите за истражување и развој.Во иднина, префинетиот и врвен развој на индустријата сè уште ќе биде тренд.Водечките компании со воластонити имаат поголем потенцијал за развој и се очекува концентрацијата на индустријата да продолжи да се зголемува во иднина.

HCM Guilin Hongcheng машини

Линија за производство на вертикална мелница од воластонит од серијата HLM.

 is an energy-saving advanced grinding equipment that integrates drying, grinding, classification and transportation, developed by HCM through learning and more than 20 years of painstaking research. Its finished product particle size: 22-180μm; production capacity: 5-700t/h; can be widely used in electric power, metallurgy, cement, chemical industry, non-metallic minerals and other industries, and has the advantages of high grinding efficiency, high reliability, and stable product quality. , widely recognized among domestic wollastonite powder manufacturers. It provides good equipment support for the refined and high-end development of the wollastonite industry. If you have needs, please contact us for equipment details, email:hcmkt@hcmilling.com


Време на објавување: 13-13-2023 година