xinwen

Vijesti

Postrojenje za mljevenje karbidne šljake HLM Vertical Mill.

Postrojenje za mljevenje karbidne šljake

Kako odabrati liniju za proizvodnju karbidne šljake?HLM vertikalni mlin je poželjanmlin za mlevenje šljakeza proizvodnju praha karbidne šljake.

Karbidna šljaka je ujednačenog sastava i visokog sadržaja kalcija koji je visokokvalitetna cementna sirovina.To je najtemeljnija metoda zamjene vapnenca za proizvodnju cementa.Proizvodnja cementa od karbidne šljake obično se koristi procesom “mokro mljevenje i suho sagorijevanje” ili predsušenje “suvo mljevenje i suho sagorijevanje”.Karbidna šljaka je otpadni ostatak sa kalcijum hidroksidom kao glavnom komponentom nakon hidrolize kalcijum karbida da bi se dobio gas acetilen.Karbidna šljaka se može preraditi u prah pomoću karbida mašina za mlevenje šljake, praškovi šljake kalcijum karbida mogu se koristiti za proizvodnju cementa umjesto krečnjaka, proizvodnju živog vapna kao sirovine za kalcijev karbid, proizvodnju hemijskih proizvoda, pravljenje građevinskog materijala i korištenje za tretman okoliša.

 

Linija za proizvodnju praha karbidne troske

Oprema: HLM vertikalni mlin

 

Karakteristike mlina

1. Visoka efikasnost i ušteda energije:

 

(1) Visoka efikasnost mljevenja, niska potrošnja energije.HLM vertikalni mlin je uštedio 40%-50% potrošnje energije u poređenju sa loptastim mlinovima.

 

(2) Veliki kapacitet, i ovo postrojenje za mljevenje šljake može koristiti nisku dolinu električne energije može se koristiti.

 

2. Lakoća održavanja i niski operativni troškovi:

 

(1) Valjak za mljevenje može se izvući iz stroja hidrauličkim uređajem, zamjena obloge čahure valjka i prostor za održavanje mašine za mljevenje su veliki, što je vrlo pogodno za održavanje.

 

(2) Navlaka za valjak se može okrenuti za ponovnu upotrebu, što produžava vijek trajanja materijala otpornog na habanje.

 

(3) HLM postrojenje za mljevenje šljake može se pokrenuti bez opterećenja, eliminirajući probleme otežanog pokretanja;

 

3. Manje kapitalne investicije:

Ovaj mlin za mlevenje šljake integriše drobljenje, sušenje, mlevenje i transport u jednoj jedinici.Mlin ima jednostavan proces, kompaktnu strukturu, zauzima samo 50% površine kugličnog mlina i može se ugraditi spolja.

 

Kako odabrati mlin za mljevenje karbidne šljake?Mi smo profesionalni proizvođač mlinova za mljevenje s bogatim iskustvom i kutijama.HLM vertikalamlin za mlevenje šljakeima veći prinos i primjenjiv je za različite materijale.

 


Vrijeme objave: Apr-18-2022